четвртак, 25. август 2016.

Life Hacks for study

- Ćao, dobrodošli na moj blog! Odlučila sam da pred školu objavim nekoliko postova o ' Life Hacks for school '. Ovaj post će biti ' Life Hacks for study ' [ saveti za učenje ]. Ovih dana očekujte i savete za prepisivanje na kontrolnom i organizovanje radnog stola. Ako budete želeli da pišem još saveta za školu, predložite mi na mail ili na Instagramu [ sa strane imate deo gde su moji linkovi ] .


- 1. savet - Želja za učenjem/motivacija.
Pre svakog učenja moramo imati neku želju za učenjem i motivacuju za učenjem. Zamislite samo svoje ciljeve u životu, škola će sve to doneti na lakši način. Dobre ocene i upornost pomoćiće vam da upište dobru srednju školu ili fakultet. Učenje nije uvek mučenje. Ako budete bili pozitivni gradivo će se lakše naučiti, ali ako budete negativni i mrzovoljni imaćete manje vremena za odmaranje a mnogo više za učenje.
- 2. Koncentracija
U ovom vremenu nije lako tokom učenja imati koncentraciju jer toliko leta dosta vremena smo provodili na telefonu ili računaru. Možda su neki i zaboravili svoj recept za lakše učenje zbog letnje zabave. Kada budeš učila ugasi Wi-Fi , zaboravi telefon i reci ukućanima da ti je potrebna koncentracija i da ne ulaze po 100 puta u tvoju sobu. Tada se dobro koncentriši na ono što čitaš jer tako ćeš mnogo lakše razumeti lekciju i samim tim lakše je naučiti.
- 3. Odredi vreme za učenje.
Proceni koliko ti je potrebno da naučiš neku lekciju. Ako budeš bila uporna i motivisana a lekcija bude manja, trebaće ti najduže 45 minuta. Ako budeš imala više lekcija, trebaće ti jedan sat ili dva ali da tada dobro nauči lekciju da tokom dana ne bi imala potrebe da učiš nego samo da se preslišavaš.


- 4. Pasus po pasus.
- Nije baš najbolja ideja učiti celu stranu ili više pasusa od jednom. Najbolji savet za lakše pamćenje jeste prvo pročitati pasus 2-3 puta, zatim početi da ponavaljaš pasus nagals a zatim preći na drugi pasus. Kada naučiš i drugi pasus onda ponovi prvi i tako uči i ponavljaj svaki sledeći pasus.

- 5. Pravi pauze tokom učenja više lekcija.
Ako budeš imala iz više predmeta lekcije, moraš praviti pauze da bi ti se mozak odmorio. Pauze nemoj praviti po sat vremena i više, već najduže pola sata. Za tih pola sata možeš pojesti jabuku jer ona pomaže pri pamćenju, možeš pogledati da li si dobila neku važnu poruku i onda nastavi da učiš.
- 6. Zapisuj
- Ako imaš neku rečenicu koju nikako ne možeš da naučiš, napiši je više puta na papir. Takođe taj metod može pomoći da naučiš neki obrazac iz matematike ili fizike.

- 7. Podvalači bitne rečenice u knjizi.
- Uglavnom u udžbeniku bitne rečenice su podvučene ili podebnjane od strane autora ali nisu baš sve. Ako misliš da trebaš da naučiš neku rečenicu koja je u pasusu, podvuci je markeron ili flomasterom. Tako će ti biti urednije, preglednije i lakše za preslišavanje.


- Hvala vam što ste čitali moje savete i blog. Puno sreće vam želim u novoj školskoj godini i učenju! Volim vas! 💙

2 коментара:

  1. Odlicne savjete, koristim par njih vec godinama, posebno ono s zapisivanje, spasilo me je milijun puta.

    New Post abooout - BACKPACKS
    http://it-s-such-a-wonderful-life.blogspot.mk/2016/08/bts-backpacks-advice-emergency-pack.html

    ОдговориИзбриши